Projecten


q

IMG_1639  Boom verwijderen te Nijmegen

In opdracht van W. Wellen heeft BoomServiceRutten een valse acacia verwijdert. Deze werd te groot en zorgde voor de veel schaduw in de ondergelegen vijver. Mede door deze vijver was de ruimte beperkt en hebben we deze boom van boven naar beneden ontmanteld door gebruik te maken van diverse touwtechnieken.

   Boom4  Standplaats verbetering te Wijchen
In opdracht van P. Mollen voerde BoomServiceRutten een standplaatsverbeterproject uit te Wijchen. Een tiental eerder aangeplante haagbeuken wilden maar niet aanslaan, om dit probleem op te lossen heeft BoomServiceRutten enkele tests uitgevoerd waaruit bleek dat de bodem te arm en te droog was. Omdat probleem te verhelpen is er over de hele border kunstmest aangebracht, een laag bomengrond (grond met speciale voedingstoffen voor bomen) en als laatst een laag met versnippert snoeiafval van haagbeuken. Dit om te voorkomen dat er te veel vocht verdampt.
Booms4  Boom verwijderen te Schaijk

In opdracht van S. Rutten hebben we een eik weg gehaald te Schaijk, Deze zorgde voor veel schaduw en overlast in de vorm van blad en vogelpoep ook stond hij dus danig dicht bij een tuinhuis dat deze uit zijn verband werd gedrukt door de boom. Daarom is er voor gekozen om deze te verwijderen. Door de geringe ruimte direct onder de boom hebben we gekozen om de takken af te voeren doormiddel van een kabelbaan. Zo landen de takken 8 meter uit de boom ipv direct eronder
IMG_4930  Haagbeuk snoeien te Wijchen

In opdracht van M. Mersch heeft BoomServiceRutten 5 haagbeuken gesnoeid te Wijchen. Tijdens het aanplanten was het idee om deze tot zuilen te knippen.
Dat is echter verzuimd en vandaag deze rigoreuze snoei actie om dan toch bij het doel, zuilvormige bomen, te komen. Na het snoeien is al het snoei afval direct opgeruimd en afgevoerd door BoomServiceRutten.