Snoeien


Begleidingsnoei 

Door van jongsafaan de boom goed bij te houden zijn veel gebreken te voorkomen. De snoei die word uitgevoerd tot de boom in volwassen status bereikt word begleidingsnoei genoemd.

Onderhoudsnoei

Deze vorm van snoei word toegepast op volwassen bomen. Als de begeleidingsnoei goed is gedaan hoeft er maar weinig gedaan te worden. Echter als er niet goed gesnoeid is kan het zijn dat er mechanische gebreken in de kroon zitten waarop ingegrepen moet worden.

Innemen van de kroon

Bij het innemen van de kroon word er rondom van alle takken de dunne uiteinden afgehaald. Op deze manier blijft de kroon kleiner dan wanneer je hem zijn gang laat gaan. Let wel, eenmaal begonnen is dit wel een ingreep die herhaalt dient te worden.

Uitlichten

Soms is een kroon van een boom te dicht begroeit en moet deze uitgelicht worden, er worden dan hele takken uit de kroon verwijdert om te zorgen dat deze een meer open structuur krijgt en een stuk lichter is.

Kandelaberen/kandelaren

Het terug snoeien van een boom tot de gestel takken of net 1 tak verder. Let wel: niet alle bomen zijn geschikt voor deze ingreep welke sowieso alleen in bepaalde gevallen uitgevoerd dient te worden. Informeer naar de voorwaarden.

Knotten

Het verwijderen van de volledige kroon van een boom.

Heeft u vragen over het snoeien van een boom, neem dan vandaag nog contact op met BoomServiceRutten!