Verwijderen


Stronk/stobbe verwijderen

BoomServiceRutten verzorgt ook het verwijderen van uw stronk of stobbe. Wij bieden 2 methodes aan namelijk het verwijderen doormiddel van een stronken-frees, deze machine vermaalt de wortels tot een diepte van 40cm onder het maaiveld en in sommige gevallen is het ook mogelijk om de stronk uit te graven en evt doormiddel van een lier uit de grond te trekken. Afhankelijk van de grote en de bereikbaarheid van de stronk word de meest efficiënte oplossing gekozen.

Klimmend

Het klimmend verwijderen van uw boom door gebruik te maken van diverse klim- en touw-technieken. Hierdoor is het huren van een hoogwerker overbodig en zijn ook moeilijk toegankelijke bomen geen probleem. 

Hoogwerker

Wij kiezen ervoor om gebruik te maken van een hoogwerker als er sprake is van werkzaamheden aan meerdere bomen en/of als de stabiliteit/veiligheid van de boom het niet toelaat om deze te beklimmen. We hebben nauw contact met HoogteServiceRutten die, tegen een scherp tarief, voor elke klus een passende machine in de verhuur hebben.

Hijskraan

Een hijskraan is een veel gerbuikte machine in het stedelijk gebied. Doordat er veel tuinen zijn zonder achterom en het afvoeren van een (grote) boom door een woning erg arbeidsintensief is. Is het in deze gevallen efficiënter zijn om de boom over het huis heen te hijsen. De relatief hoge kosten hiervoor worden dubbel en dwars terug verdient in efficiëntie.

Stronken/stobbefrees

Het wegfrezen van de stronk/stobbe kunnen wij voor u uitvoeren doormiddel van onze Dosko 331 stobbefrees. Deze machine heeft een metalen schijf met daarop een tiental carbid beitels, doordat deze op hoge toeren ronddraait haalt hij telkens een randje hout weg. Dit herhalen we tot de volledige stronk in zaagsel/vezels is verandert. Deze machine heeft een breedte van 88cm en freest tot een diepte van 20cm.  Mocht dit onvoldoende zijn kunnen we er ook voor kiezen om mijn een graafmachine de stronken totaal te verwijderen. Echter brengt dit wel wat meer omliggende schade met zich mee ten opzichte van frezen wat relatief weinig impact heeft.  

Heeft u vragen over het verwijderen van een boom(stronk), neem dan vandaag nog contact op met BoomServiceRutten!